"Монгол Улсын хүн амын хоол тэжээлийн байдал үндэсний 6 дугаар судалгаа"- наас үзэхэд жирэмсэн эмэгтэйчүүдийн шээсэнд агуулагдаж буй иодын хэмжээ 76.4 мкг/л гарсан. Энэ нь ДЭМБ-ын зөвлөмж хэмжээнээс 2 дахин бага болоод буй юм.
Иод нь ургийн өсөлтөд сайнаар нөлөөлж, тархины хөгжил бүрдэхэд голлох нөлөө үзүүлдэг.
Иймд жирэмсэн эмэгтэйчүүддээ далайн гаралтай бүтээгдэхүүн, иоджуулсан давсыг түлхүү хэрэглэхийг зөвлөж байна.