Зураг


Транс тосыг яагаад харх, хулгана иддэггүй вэ?

1 сар, 1 долоо хоног TIMES.MN
Анагаах ухаан нь хоол тэжээлийн асуудал, янз бүрийн төрлийн бодисын биед үзүүлэх нөлөөг удаан хугацаанд судласаар ирсэн. Шинжлэх ухаан нэг байрандаа зогсоогүй, хүн төрөлхтний өсөн нэмэгдсээр байгаа их тоог хамгийн бага мөнгөөр ​​тэжээх шинэ аргуудыг сэдэж байгаатай холбоотой юм. Хэн нэгэн дэлхийн хүмүүс өлсгөлөнгөөс ангижрах дөхөж байна гэсэн санааг гаргаж ирсэн бөгөөд үйлдвэрлэгч энэ санааг ашиглан синтетик хүнс зохион бүтээхээр яаравчлав. Эдгээр нээлтүүдийн нэг бол транс тос юм.

Транс тос гэж юу вэ?

Энэ бүлгийн бодисууд байгальд байдаггүй. Энэ бол хиймэл аргаар олж авсан бүрэн синтетик бүтээгдэхүүн юм. Үнэндээ эдгээр нь хүчээр хатуу хэлбэрт шилжсэн шингэн өөх юм. Устөрөгчжүүлэх технологи буюу өөх тосыг устөрөгчөөр дүүргэх нь 50 орчим жилийн өмнө гарч ирсэн. Дараа нь энэ технологи өргөн тархаагүй байсан. Гэсэн хэдий ч үйлдвэрлэлд өргөн нэвтрүүлж эхлэв. Энэ бүлгийн хамгийн алдартай төлөөлөгч бол маргарин юм.

Транс тосыг яагаад үйлдвэрлэдэг вэ?

Ургамлын тос нь цөцгийн тосноос хамаагүй хямд буюу 3-4 дахин хямд байдаг гэдгийг хүн бүр мэддэг. Тиймээс устөрөгчжүүлэх зардлыг харгалзан маргарин үйлдвэрлэх нь маш ашигтай бизнес юм. Нэмж дурдахад, цөцгийн тосны оронд маргарин хэрэглэснээр янз бүрийн гурилан бүтээгдэхүүн, чихэр боовны бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэгчид бүтээгдэхүүнийхээ үнийг мэдэгдэхүйц бууруулах боломжтой болсон.
Дэлхийн улс орон болон бусад зарим орны хүн амын амьжиргааны түвшинг харгалзан хоол тэжээлийн талаархи хүмүүсийн бичиг үсэгт тайлагдсан байдал, транс тос буюу маргарин орцонд нь ордог бүтээгдэхүүн нь маш их түгээмэл болсон.

СайханУул



Холбоотой мэдээлэл