Зөвлөгөө


Киви жимс идэхийн ач тус

1 сар, 3 долоо хоног TIMES.MN

1. Киви нь А, В, В1, В2, В3, В6, С, Е витамин, магни, кали, каротин, исгэлэн, эрдэс давс, натри, үүдэл эс, никотиний хүчил агуулдаг.
Энэ нь зүрх судасны тогтолцооны өвчинд ашиглагддаг. Цусны судасны ханыг бэхжүүлж, цус алдалтын эрсдлийг бууруулж, цусны даралтыг хэвийн болгодог. Кивид агуулагдах калигийн ачаар
бие махбод дахь усны давсны тэнцвэрийг зохицуулж хаван үүсэхээс сэргийлдэг.

2. Өдөрт нэг киви нь витамин С-ийн өдөр тутмын хэрэгцээг хангадаг - дархлааг бэхжүүлж, халдварт өвчний эсэргүүцлийг сайжруулж, эдгэрэлтийг хурдасгадаг.

3. Киви агуулсан пектин бодис нь гэдэс дотор маш чухал ач холбогдолтой юм. Тэд ашигтай микрофлорыг агуулж, бодисын солилцоон дахь хортой бүтээгдэхүүнийг шингээдэг.

4. Киви турахаар хоолны дэглэм барих үед маш сайн дэмжлэг үзүүлдэг ховор жимс юм.
Энэ нь жимсэнд бага калори агуулж, олон эрдэс бодис, витамин агуулагддаг бөгөөд цочромтгой байдал, сул талыг арилгаж, усны давсны тэнцвэрийг сайжруулж, улмаар биеийн давс, давсны бат бөх чанарыг сулруулж, биеийн ус, давсны тэнцвэрийг сайжруулдаг.

5. Үүнээс гадна Киви нь бөөрний чулуу, цус багадалт, атеросклероз, ревматизм болон бусад өвчинд хэрэглэдэг.


СайханУул.




Холбоотой мэдээлэл


АНХААРУУЛГА


Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд times.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү. Хэм хэмжээ зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй.