Зөвлөгөө


Хөргөгчинд хадгалж болдоггүй өдөр тутмын өргөн хэрэглээний хүнс

2 сар TIMES.MN

Хоол, хүнсийг зориулалтын нөхцөлд хадгалаж байж л амт чанар, амин дэмээ агуулж, бидэнд хоол биш хор болохгүй шүү дээ. Тэгвэл доорх мэдээллийг заавал уншаарай.

Өдөр тутмын хоол хүнсэндээ байнга хэрэглэдэг хүнсний бүтээгдэхүүнүүдээ буруу горимд хадгалаад байдаг юм биш биз дээ. Хөргөгчинд хадгалах нь аливаа хүнсийг шинээр нь байлгаж буй хэрэг боловч хөргөгчний температурт бус тасалгааны нөхцөлд хадгалах ёстой хоол хүнс гэж бий. Эдгээр хүнс нь хүйтэн нөхцөлд эсийн түвшинд чанар амтанд нь өөрчлөлт орж, задран мууддаг хүнс гэсэн үг. Тиймээс тасалгааны нөхцөлд хадгалах ёстой хүнсний жагсаалтыг хүргэж байна. Үүнд:

1. Төмс

2. Улаан лооль

3. Зөгийн бал

4. Алим

5. Сонгино

6. Талх

7. Бүх төрлийн ургамлын тос/ оливын тос

8. Кетчуп

 9. Тарвас

10. Чинжүү

11. Жимсний чанамал

12. Халуун сүмс

13. Сой соус

14. Хатаасан жимс

15. Кофе

16. Даршилсан өргөст хэмх




Холбоотой мэдээлэл


АНХААРУУЛГА


Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд times.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү. Хэм хэмжээ зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй.


Зочин059    1 сар, 4 долоо хоног [103.14.38.136]


khuuye darshilsan urgust khemkh ongoilgosnii daraa khurgugchinduu khiikhgui bol iseed muuddag yum bilee sh dee ....


Зочин    1 сар, 4 долоо хоног []


Зөв л юм бичсэн байна. Жишээ нь сонгино хөргөгчид хийж яаж болох вэ. Улаан лооль хөлдөөд муудчих жишээтэй.


Зочин    2 сар [93.24.29.144]


tenegee yu zuvluud zaagaad buruutaad bainaa


Зочин    2 сар []


Буруу, зөвөө ч мэдэхгүй, орчуулж тавьсан юм л байна.


Зочин    2 сар [202.21.100.210]


Ёстой. Хөргөгчинд хадгалахгүй бол муудчих гээд байдаг хүнснүүд байна ш дээ таминь? Энэ ямар чөдгөр нь вэ? Хүмүүсийн сэтгэхүйгээр тоглосон.


Зочин    1 жил, 3 сар [202.179.31.14]


хөргөгчний хэрэг байна уу